Strona główna forum » Mama za kierownicą » Komentarze do: Niebezpieczne foteliki samochodowe

Komentarze do: Niebezpieczne foteliki samochodowe

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Motokobiety.pl

Post2010-05-11, 10:41    Komentarze do: Niebezpieczne foteliki samochodowe Odpowiedz z cytatem

Komentowany artykuł: Niebezpieczne foteliki samochodowe
Reklamy

Chmielka
Gość

Post2010-05-11, 10:41    Komentarze do: Niebezpieczne foteliki samochodowe Odpowiedz z cytatem
Oglądałam program, o którym mowa w artykule i byłam przerażona. Niezrozumiałe jest dla mnie, jak takie foteliki mogą być w ogóle dopuszczone do obrotu. Dziwi mnie też fakt, że renomowane firmy nie wycofują wadliwych produktów, po zapoznaniu się z wynikami crash-testów. Wiele rodziców nadal nie słyszało o tym zagrożeniu i wybiera foteliki znanych marką, które jak się okazuje nie zawsze są bezpieczne. Jedyny co w tej sytuacji możemy zrobić to nagłaśniać sprawę. Super, że taki artykuł ukazał się także na waszej stronie.
margarita
Gość

Post2010-05-11, 11:10    Komentarze do: Niebezpieczne foteliki samochodowe Odpowiedz z cytatem
Jeśli producenci nie będą wycofywać wadliwych produktów ze sprzedaży, a sklepy będą prowadzić zmowę milczenia, nigdy nie będziemy miały 100% pewności, że kupujemy właściwą rzecz. Dotyczy to zarówno fotelików jak i pozostałego asortymentu dla dzieci. Oprócz marki i ceny powinien nami kierować również zdrowy rozsądek.
AghaB
Gość

Post2010-05-11, 11:34    Komentarze do: Niebezpieczne foteliki samochodowe Odpowiedz z cytatem
Straszne jest, że to jedne z najbardziej znanych i markowych firm dopuszczają się "zaniedbań" w kwestii bezpieczeństwa. Z drugiej strony zastanawiający jest fakt, że foteliki te posiadają atesty europejskie. Chyba trzeba stawiać na polskich producentów – nie dość, że się nie przepłaca to i tak w przypadku zagranicznych firm nie mamy żadnej gwarancji bezpieczeństwa. PS. Więcej takich artykułów Smile
Kasia M.
Gość

Post2010-05-11, 11:42    Komentarze do: Niebezpieczne foteliki samochodowe Odpowiedz z cytatem
Foteliki firmy Emmaljunga są w porządku - bardzo dobrze wypadły w testach przeprowadzonych przez ADAC. Wadliwa jest tylko baza mocująca w systemie ISOFIX.
Agnes
Gość

Post2010-05-11, 13:56    Komentarze do: Niebezpieczne foteliki samochodowe Odpowiedz z cytatem
Tak jest jest napisane w tym artykule - oczywiście nie wszystkie foteliki Chicco i Emmaljunga, tylko niektóre modele. Dlatego warto sobie sprawdzić na stronie fotelik info, które to konretne. W końcu jeden wadliwy fotelik nie przesądza o wszystkich modelach. Ale super, że są robione testy i możemy wybrać najlepsze z możliwych modeli.
sgg
Gość

Post2010-05-12, 07:48    Komentarze do: Niebezpieczne foteliki samochodowe Odpowiedz z cytatem
to jest straszne, że firmy wypuszczają takie wadliwe foteliki
emmi
Gość

Post2010-05-12, 08:38    Komentarze do: Niebezpieczne foteliki samochodowe Odpowiedz z cytatem
bardzo dobrze że się o tym mówi, dzieki temu rodzice unikną nietrafionego zakupu
Astarte

Ford
Focus

Miasto: Radom

Post2010-05-12, 11:08    Komentarze do: Niebezpieczne foteliki samochodowe Odpowiedz z cytatem
Ja jestem właśnie na etapie zakupu fotelika dla mojego maleństwa i powiem szczerze, że jest ich tyle, że aż głowa boli gdy się idzie do sklepu. A najgorsze jest to, że każdy sprzedawca chwali firmę, której jest przedstawicielem, a inne uważa za złe. Niewiadomo komu wierzyć. Muszę dobrze wybrać, bo to jednak o bezpieczeństwo maluszka chodzi.
VervaRacing

Miasto: Bielsko-Biała

Post2010-05-12, 11:32    Komentarze do: Niebezpieczne foteliki samochodowe Odpowiedz z cytatem
radze przyjrzeć się statystykom chyba gdzieś tutaj widziałam zamieszczane dane z crash testów Wink
:))
Gość

Post2010-07-20, 14:49    Komentarze do: Niebezpieczne foteliki samochodowe Odpowiedz z cytatem
w samolotach nie ma fotelików, tylko dodatkowy pas dla malucha i też latają z bobasami;P
zazaz
Gość

Post2011-07-21, 11:46    Komentarze do: Niebezpieczne foteliki samochodowe Odpowiedz z cytatem
Bezpieczny Mały Pasażer
Gość

Post2011-12-28, 15:53    Komentarze do: Niebezpieczne foteliki samochodowe Odpowiedz z cytatem
10 razy sprawdźcie i to z różnych źródeł. Na facebookujest taka fajna strona Bezpieczny Mały pasażer - ogólnie o problemie dziecka w samochodzie, czyli o fotelikach także.
Strona główna forum » Mama za kierownicą » Komentarze do: Niebezpieczne foteliki samochodowe
Skocz do:  
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Recepcja
Login:
Hasło:
Pamiętaj mnie
Brak konta? Zarejestruj się!