| Autor |
Wiadomość |
Ameliaa
Toyota
Prius
Miasto: Kartuzy
|
|
|
|
|
Reklamy
|
|
Astarte
Ford
Focus
Miasto: Radom
|
2010-10-20, 20:18 Poradnik chodzenia na szpilkach ? |
|
Ja obcasów używam jedynie na weselach. Poza nimi są jak dla mnie za mało wygodne i mobilne.
Jednak potwierdzam... noga wygląda w nich zajebiście  .
|
|
|
|
KasiaKatarzyna
Miasto: Gdańsk
|
2010-10-21, 07:20 Poradnik chodzenia na szpilkach ? |
|
Ja też sama chciałabym to wiedzieć  o ile w domu i jego okolicach jest ok to jak wyjdę gdzies dalej jest istna tragedia
|
|
|
|
lejla
|
|
|
|
Anahita
Mercedes
C220
|
2010-10-22, 21:08 Poradnik chodzenia na szpilkach ? |
|
Witam drogie panie gdyż to mój pierwszy post  Ja zwykle chodziłam na szpilkach takich ok 6cm ale ostatnio kupiłam sobie na wesele 12 cm  czyste szaleństwo! Oczywiście najpierw chodziłam po domu żeby jako tako się nauczyć i nie wyglądać jak kaczka  Dla tego polecam najpierw ćwiczyć w domu a później wybierać się na miasto. A! I radzę uważać na kratki ściekowe i inne tego typu rzeczy...
|
|
|
|
KasiaKatarzyna
|
|
|
|
Anahita
Mercedes
C220
|
|
|
|
Astarte
Ford
Focus
|
2010-10-29, 10:34 Poradnik chodzenia na szpilkach ? |
|
|
To jest właśnie największy ból chodzenia na szpilkach... strasznie mnie podbicia bolą. Na weselu wytrzymuję max do 1-2 w nocy. Muszę na następne weselicho zaopatrzyć się w takie wkładki.
|
|
|
|
KasiaKatarzyna
|
|
|
|
Astarte
Ford
Focus
|
2010-11-02, 11:26 Poradnik chodzenia na szpilkach ? |
|
Moja siostra ma podobne buciki... nie narzekała na palce, ale to pewnie zależy od firmy. Fajnie w nich wygląda  .
|
|
|
|
KasiaKatarzyna
|
2010-11-02, 17:06 Poradnik chodzenia na szpilkach ? |
|
no fajnie fajnie wyglądają
w weekend w nich chodziłam i już jest ok  chyba się rozchodziły ale zapeszac nie chce ;D
|
|
|
|
Evik_wawa
|
2010-11-05, 09:15 Poradnik chodzenia na szpilkach ? |
|
Kasia, obłędne te buty  )).
Ja również używam wkładek żelowych, można w nich całą noc przetańczyć i podbicia nie bolą.
Wydaje mi się, że dobrze jest zacząć od stosunkowo niskich szpilek, bo przejście od razu na 10 cm to można naprawdę wyglądać jak kaczka.
Dla mnie największym dramatem jest kostka brukowa i te paskudne kratki w metrze, muszę maksymalnie skupiać się na samym chodzeniu, żeby obcasy były całe.... Ale za to w pracy śmigam na szpilkach w tę i z powrotem  .
I od razu przypomniał mi się zwrot mojej koleżanki ze studiów: na obcasach to biodra inaczej pracują, popatrz w lustro jak idziesz: bioderka: wschód-zachód, wschód-zachód  .
A zatem zabieram moj "wschód-zachód" i idę po kawkę  .
|
|
|
|
Hope
Toyota
Yaris
Miasto: Kraków
|
2010-11-05, 11:54 Poradnik chodzenia na szpilkach ? |
|
| KasiaKatarzyna napisał: |
Z podbiciem raczej nie mam problemów a z palcami :/ Ost zakupiłam takie buty jak w załączniku i duże palce cierpią mimo że mam luz
Liczę na to że się w końcu rozchodzą |
ja miałam coś w ten deseń na weselu - masakra tak mi się rozciągnęły że musiałam kupować wkładki ale tylko po to żeby mi z nóg nie spadały
mój rekord na wysokich obcasach (choć trochę mniejszycz niż Twoich) to ok 12godz i nie mogłam chodzić
|
|
|
|
KasiaKatarzyna
|
2010-11-05, 12:49 Poradnik chodzenia na szpilkach ? |
|
| Evik_wawa napisał: | Kasia, obłędne te buty )).
Ja również używam wkładek żelowych, można w nich całą noc przetańczyć i podbicia nie bolą.
Wydaje mi się, że dobrze jest zacząć od stosunkowo niskich szpilek, bo przejście od razu na 10 cm to można naprawdę wyglądać jak kaczka.
Dla mnie największym dramatem jest kostka brukowa i te paskudne kratki w metrze, muszę maksymalnie skupiać się na samym chodzeniu, żeby obcasy były całe.... Ale za to w pracy śmigam na szpilkach w tę i z powrotem .
I od razu przypomniał mi się zwrot mojej koleżanki ze studiów: na obcasach to biodra inaczej pracują, popatrz w lustro jak idziesz: bioderka: wschód-zachód, wschód-zachód .
A zatem zabieram moj "wschód-zachód" i idę po kawkę . |
Polecam mój osiedlowy sklepik 60zł zapłaciłam ogólnie w tym sklepie buty nie przekraczają 100zł )
Dziś w nocy wracałam z imprezy i nie dośc że nogi dają się we znaki to jeszcze ślisko bo deszcz i mega mega krzywe chodniki!! człowiek może sobie nogi połamac!
Ja wczoraj byłam 9h w nich i no to już chyba za dużo chociaż może tańce spotęgowały uczucie bólu
|
|
|
|
SoRichSoPretty
|
|
|
|